Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2008

1. 1. 2009

27.11. 2008
Konečně přidán článeček o osmém setkání Leopardů a ACD

V neděli 23.11.2008 se u nás na cvičáku konaly klubové sranda závody. Soutěžilo se ve dvou kategoriích ZZO a ZVV1 (bez stop, protože namrzlo a padal sníh). V kategorii ZZO byly povoleny skoro všechny "donucovací" prostředky tj. míčky, pamlsky, hračky...aby pes udělal, co po něm páneček chce. Zúčastnily se tedy i štěňata a začátečníci.V kategorii ZVV1 soutěžilo 6 psů, kategorie ZZO byla obsazena dvanácti psy.
Tokyšel cvičil na salámek (ještě to hajdalák bez maplsků fláká). Z poslušnosti získal 52 bodíků (aport nám ještě moc nejde a u přivolání se mi zvedl ze sedu). Ale i tyto bodíky stačily na celkové prvenství (a to byla kategorie rozdělena na psy se zkouškou a bez zkoušky a Tokšoun bodově vyhrál obě)
Pak následovala poslušnost dle ZVV1. Gwyn nezaváhal a získal 92 bodů. Na obranách byl taky jednička. Tedy až na výslech. Při slovech "Co tady děláte.." se mi zvedl a šel figurantovi naproti protože věděl, že bude přepad (bodová ztráta 7 bodů). Nikdy mi to neudělal a tak jsem ho za obojek nepřidržovala, no a prostě odešel....takže na obranách 89 bodů, tj. celkem 181 bodů a to nám stačilo na vítězství.
Mám to doma ale kluky šikovný :-)
Fotečky z akce zde

30.10. 2008
Přidány fotky z osmého setkání leopardích psů a ACD v Albertovci. Povídání o setkání dodám později (snad)

22.10. 2008
Konečně přidány fotky ze sobotních zkoušek
Upraven Gwyn (přidána další zkouška)
Doplněny výstavy
Přidáno fotoalbum Speciální výstavy KCHMPP

21.10. 2008
V sobotu 18.10 se konaly u nás na cvičáku v Únanově zkoušky dle NZŘ. Po zvážení kvality Gwynových stop jsem se rozhodla pokusit se o zkoušku ZM (ZVV1 necháme na jaro). Gwynouš exceloval a zkoušku zvládl naprosto parádně. Tedy až na malé zaváhání u obran, kde zbytečně ztratil 5 bodů za odběhnutí od figuranta. Ale i tak jsem s výsledkem nadmíru spokojená. Stopa 44bodů, poslušnost 49bodů, obrana 44bodů (to vše z padesáti možných). Celkové hodnocení 137 bodů, známka velmi dobrá.
Fotečky a povídání dodám na stránky co nejdříve

13.10. 2008
O víkendu jsme byli s Tokyškem na speciální výstavě KCHMPP v Mladé Boleslavi. Potkali jsme se se spoustou fajn Obrazeklidičkama a byla to moc příjemně strávená sobota.
Na výstavu přijely i tři Tokšovy sestřičky - Alura, Aldora a Avery (Byl přihlášen ještě Aurville a Amaury, ale bohužel nedorazili). Odkaz na pár foteček z výstavy a následné psí hrátky najdete ve fotogalerii.
A jak vlastně Tokra dopadl? Ve třídě mladých dostal VD2, posudek má moc pěkný - vpodstatě hezký pejsek, který odpovídá standartu. Takže jsem spokojená :-)


Sestřička Avery získala krásnou V1, CAJC a my jsme na ni moc pyšní!

06.10. 2008
S Tokratovými chovateli Gerhardem a Helenou a rodiči Seven a Buzzem jsme se v neděli zúčastnili Evropské výstavy psů, která se konala v Budapešti v Maďarsku. Opět jsem se ujistila v tom, že masové akce nejsou pro mě a že Maďaři jsou divní. Výstava pro mě byla jeden velký zmatek a ani posuzování paní rozhodčí mě příliš nenadchlo. Známkami VD tedy rozhodně nešetřila a kromě Duranga z Lodice, který byl ve třídě šampionů, ji na nadělní evropské výstavě dostali všichni čeští zástupci ACD (jak dopadlo posuzování sobotní kluovky netuším). Bohužel se nedostával žádný posudek, takže nemám vůbec tušení, co se paní rozhodčí vlastně nelíbilo.
Článeček o víkendové akci se pokusím sepsat co nejdříve a časem snad získám a doplním i nějaké fotečky, co fotila Míša "od Dorrinky"

01.10. 2008
Přidáno povídání o sobotní zkoušce IPO

30.09. 2008
Pro lepší přehlednost vytvořena stránka FOTOGALERIE, kde najdete jednotlivé odkazy na fotečky z akcí umístěné na "rajčeti"

27.09. 2008 Obrazek
Gwyn dnes složil u nás na cvičáku zkoušku IPO-V. Trochu jsem se toho obávala a spíše jsem počítala, že jdeme jen do počtu. Ale nakonec Gwyneček překvapil a s bodovým hodnocením stopa 87b., poslušnost 85b. a obrana 86b. zkoušku úspěšně splnil. Mám z našeho šikulky ohromnou radost, obzvlášť potěšil, že zvládl stopu a tím jsme mohli ve zkoušce pokračovat.
Na fotečky ze zkoušek se můžete podívat zde

16.09. 2008
V sobotu 13.09. jsme měli v Mikulově na vinobraní vystoupení. Vše se vydařilo a hlavně se nikomu nic nestalo. Video z celého našeho vystoupení si můžete stáhnout zde

02.09. 2008
Upraveny plánované akce - doplněna jedna speciální, se psy moc nesouvisející akce. Jedná se o vystoupení na Pálavském vinobraní. Na této akci se s Milanem zúčastníme jako účinkující Qi Gong. Budeme různými částmi těla přerážet střešní tašky, cihly, budou se na nás lámat kameny a tak. Přijďte se podívat a podpořit nás :-)

23.08. 2008
Na rajče přidány fotečky z narozenin na cvičáku
ObrazekFotečky z návštěvy Tokrové sestřičky Alurky u nás, můžete shlédnout ve fotoalbu našich kamarádů zde

V kontaktech upraven telefon. Z důvodu odcizení kabelky s mojí kompletní výbavou (doklady, 2 mobily, peněženka, mp3 přehrávač....atd.) bude platné už jen mé staré firemní telefonní číslo. Prosím opravte si jej u sebe. Ztrátou telefonu jsem přišla o skoro všechny kontakty, které se budu snažit nějak zpětně dohledat......

Ohledně zdravotního stavu našich pejsků - Gwynovi natržený drápek odpadl a už mu vesele roste nový. Tokrův zánět očí také ustoupil. Bohužel veterinář nemůže zaručit, že se zánět nevrátí. Jedná se o nemoc mladých psů a jen časem se uvidí, jak to bude vypadat. Snad bude vše v pořádku

20.07. 2008
Opraveny a doplněny Plánované akce

18.07. 2008
Nové fotoalbum z MVP Intercanis Brno a ze závodů v agiliti
Na "rajčeti" přidány fotogalerie - fotky z MV v Brně, z dovolené v Rešicích, krásné fotky kluků na vycházce, fotečky ze cvičáku... Celou fotogalerii najdete zde
Vytvořena nová stránka Výstavy
Video z klubových závodů v agiliti najdete zde

17.07. 2008
Dnes jsem byla s Tokrou na kontrole s očima. Zánět tam je pořád, ale už to nejsou tak strašně velké puchýřky, tedy folikuly, jako před týdnem. Pokračujeme v kapání a mazání a za týden opět na kontrolu.
K vetovi jsem vzala rovnou i Gwyna. Od dovolené v Rešicích má strhnutý drápek a je to čím dál škaredější. Myslela jsem, že půjde do narkózy a že mu ho strhnou, ale dostal antibiotika "Synulox" a za týden se uvidí jak s drápkem dál.

10.07. 2008
Dnes jsem jela s Tokratem na veterinu. Pořád mu teče z očí a proto jsem mu minulý týden koupila oční kapky a dnes už má očka i napuchlá. Takže jsme vyhledali odbornou pomoc. Po shlédnutí veterinářem zní verdikt "folikulární zánět třetího víčka". Dostali jsme kapky a mastičku "Maxitrol" a poctivě kapeme co dvě hodiny. Snad se to zlepší

08.07. 2008
Přidán článeček Klubové závody agiliti v Třebíči
Přidány fotečky do fotoalba cvičák, naši pesani

06.06. 2008
Přidán článeček Obranářský víkend Rešice
Výběr nejlepších foteček naleznete ve fotogalerii
Všechny naše fotečky z víkendu můžete shlédnout zde

04.06. 2008
Upraveny a doplněny Plánované akce, přidány fotky do fotoalba pesanů Gwyn na cvičáku a Tokra na cvičáku

24.05. 2008
Tak konečně vloženy nějaké nové fotečky (z výletu do Břežan, z pálení čadodějnic na cvičáku a ze závodů)

Tokyšek má dnes sedm měsíců.

Gwyn už běhá jako laňka. Sice jsme s jeho načasováním přišli o několik závodů, ale hlavně že už je vše v pořádku. Antibiotika a "klid na lůžku" zabrali, takže se můžeme opět plně věnovat výcviku a připravovat se na podzimní zkoušky.

14.05. 2008
Musím si koupit chrániče na kolena! Dnes jsem si vyjela s klukama na bruslích (tedy brusle jsem měla já, kluci běželi po svých). Při sjezdu od meteorologické stanice u Kuchařovic směrem k lesu k vysílači jsem to na polňačce vzala šusem a kamenitou cestu dole jsem nějak neustála. Takže krom roztržených kalhot i domlácené, sedřené a teď už i oteklé levé koleno. Asi vědí, proč ty chrániče doporučují.... já už to vím taky a jak se mi nožka trochu zahojí, jdu vybírat vhodnou velikost :-)

02.05. 2008
S Gwynem jsme po týdnu jeho pajdání navštívili opět veterináře. Gwynouš dostal ještě na týden antibiotika a 14dní v klidu.

25.04. 2008
Odhlásila jsem Gwyna ze sobotních závodů starosty obce Únanova a ze Seilina memoriálu. Gwyn stále pajdá. Verdikt veterináře - zánět a namožená achilovka (naštěstí ne natržená). Gwyn bere prášky proti bolesti a na zánět a snad bude brzy fit. O zápis zkoušky ZVV1 se pokusíme s Gwynoušem na podzim.
24.04. 2008
Tokyškovi je dnes půl roku. Přejeme našemu maličkému všechno nejlepší :-)

Sobotní závody jsou v ohrožení. Gwyn začal chodit jen po třech nožkách a tak asi nebude moci závodit a pokusit se o zkoušku ZVV1. Ještě uvidíme jak do soboty bude vypadat

11.04. 2008
Z důvodu sobotní brigády na baráčku (betonování podlahy) se z víkendovky na Vranovském zámku nakonec stala jen malá páteční vycházka u přehrady. Pesani se vykoupali, vyblbli a vyvenčili a jelo se zase domů.
Měli jsme v plánu setkat se na Vranově s kamarády, ale nikoho jsme na zámku nezastihli......tak snad příště

30.03. 2008

Autocrat Šumící křídla získal na klubové výstavě v Mladé Boleslavě ve třídě štěňat VN a krásné 3. místo v best puppy
Přidán článeček Klubová výstava

Přidány fotečky do galerie Gwyn na cvičáku a Tokra na cvičáku
Vytvořena nová fotogalerie výstavy a v ní přidány fotky z klubové výstavy

27.03. 2008

Přidán článeček + forografie o velikonoční vycházce
Přidány fotografie do galerie Tokra a coursing, Gwyn a coursing


24.03. 2008

Dnes na Velikonoční pondělí slaví Tokyšek pět měsíců. Takže přejeme jen to nejlepší :-)


20.03. 2008

V sekci Výlety a akce přidáno povídání o coursingovém víkendu ve Slavětíně
Přidány fotografie do galerie Tokra a coursing, Gwyn a coursing


8.03. 2008

Dnes jsme jeli s kamarádkou Míšou a její psou Grejsou (Grácií) do Třebíče, podívat se na agiliti. Míša s Grejsou běhá už delší dobu a moc jim to jde. My s Tokrou jsme se jeli spíše kouknout, vyblbnul s pejsky a případně něco málo vyzkoušet. Ale hlavně jsme měli po cvičení domluvenou návštěvu ve firmě HST http://www.hst-cejka.com/ kde jsme jeli kupovat nějaké věci na cvičák a pro sebe super psí vesty.

V Třebíči to bylo bezva. Tokyšek se parádně vylítal a unavil a nakonec jsme si vyzkoušeli i kladinu, áčko a slalom. Na víc nebyl čas, protože jsme spěchali do vesničky Svatoslav, kde jsme měli s panem Čejkou už domluvenou schůzku. V provozovně firmy HST jsme vybrali co jsme potřebovali, objednaly vesty a vyrazili směr Tavíkovice, kde Míša bydlí a kde jsem byla pozvaná na oběd. Oběd byl super (vyřil Pája – Míšin přítel) a Tokra se seznámil s Míšiným kocourkem Timim, kderý je suprovej a nádherně mourovanej (fotky snad někdy časem....). Odpoledne jsme se ještě stavili na kafe k Míšiným rodičům a na zahradě vyzkoušeli ještě nějaké agiliťácké překážky, které tam má Míša vyrobené na trénování. Příjemně strávený den utekl jako voda. Po čtvrté odpoledne jsme s Tokyškem vyráželi k domovu – oba vda unavení, ale spokojení. Byla to moc příjemně strávená sobota.

29.02. 2008
Obrazek Na dnešek jsem se moc nevyspala. Po půlnoci nám začala rodit Klára a skejsla jsem u ní až do třech do rána. Jedno kůzle bylo takové špatné a nechtělo pít, tak jsem ho zkoušela přikrmovat. Nakonec, aby tomu nasadilo korunu, spadlo do kýblu s vodou a skončilo v krabice u nás doma u přímotopu, aby uschlo. Ve stáji by to asi nezvládlo. V noci jsem k němu pak dvakrát vstávala, protože ječelo hlady a naštěstí když jsem ho přinesla ke koze, se po dlouhém otálení napilo. Sláva. Musím mu s tím sice pomáhat, ale zvládne to a to je hlavní.Obrazek
Kluky jsem měla doma zavřené v přepravkách (aby se kůzle aspoň trochu vyspalo), ale ráno když jsem je vypouštěla to byla sranda. Tokra ke kůzleti přišel a začal na něj vrčet, protože něco podobného ještě neviděl. Gwyn už starý mazák přiběhl s vrtícím ocasem a hned začal kůzle olizovat z čehož mělo zjevnou radost – nevědělo, kam se má v bedně chovat). Když to Tokyšek viděl, že se vlastně nic neděje a že je to kámoš, vrhnul se na něj s olizováním taky. Tak mělo kůzlátko po ránu dobrou hygienu :-)


24.02. 2008
Tokyšek má dnes čtyři měsíce

16.02. 2008
Po dlouhé době konečně udělané a zprovozněné stránky. Takže vítejte!