Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obranářský víkend Rešice

6. 6. 2008
V pátek dopoledne jsem s Gwynem a Tokrou vyrazila do areálu Spálený mlýn v Rešicích, kde se měl konat víkend zaměřený na obrany (Lektor Slávek Bořuta, figuranti Jiří Bravenec, Ivan Tomšík a Jiří Šleitr). Protože byl Milan v pátek dlouho v práci, domluvila jsem se s klukama ze cvičáku, že mě vezmou a Milan pak dorazí večer. A tak se taky stalo.
Do Rešic jsme dojeli kolem desáté ranní, aby jsme připravili vše potřebné pro figurování a hladký průběh víkendu. Kolem sedmé hodiny večerní se konalo oficiální zahájení celé akce a pak už hurá na kousačku. S Gwynem jsem šla jako první, pak šel Tom s Ejmi a opět já s Tokyškem.....a pak další a další zúčastnění.......Mí modří kluci kousali na Jirku Bravence, který se tedy opravdu předvědl. Byla krása ho při práci sledovat a poslouchat. Dostali jsme hodně rad tak doufám, že je všechny hned nezapomenu a správně použiju při tréningu na cvičáku.
Po kousání jsem šla kluky vyvenčit, dostali zaslouženou večeři a my s Milanem se odebrali k ohýnku s kytárkou, pivečkem a dobrou náladou. Spát se šlo až někdy po půlnoci.

V sobotu ráno jsem se musela vyhnat z postele hodně brzo, protože se začínalo kousat od sedmi a jak jsem již psala, byla jsem s Gwynem hned první. Jak kdyby to kluci věděli, udělali mi olizovací budíček už před šestou ranní. Hmm, že by se tolik těšili a nemohli dospat?
Po kousání se jelo do Rešic na oběd a pak se odjíždělo do Únanova na vystoupení na dětský den. Ale tedy že by se někomu moc chtělo......teplota vystoupala docela vysoko a vedro bylo, že by ani pes neštěkl (a taky že na poslušnosti neštěkal – ani jeden :-)).
Dětem, které neutekli na koupaliště, jsme ukázali poslušnost na všechny způsoby a na závěr obranu, kde jednu menší exhibici předvedl i Gwyn. Zadržení přes celou louku bylo opravdu parádní.
Po vystoupení jsme se upocení a dehydrovaní vraceli zpět do Rešic, kde se konalo večerní kousání. A večer opět u ohýnku, se zpěvy a kytárkou, pivečkem a kuřaty na večeři.

Nedělní kousačka začínala v osm. Bohužel to mým klukům asi nikdo neřekl, protože mě probudili opět v šest. Ale tentokrát jsem se nedala a statečně jsem vydržela ještě hodinu ležet.
Ranní kousání bylo hodně rychlé. Přeci jen byl to náročný víkend a většina psů už byla unavena a tak je pánečci na place „netrápili“ moc dlouho.
Po obranách se všichni sbalili a vyrazili ke svým domovům.

Víkend byl náročný, ale opravdu parádní. Užili si to jak pesani tak pánečci.
Chtěla bych ještě jednou poděkovat všem zúčastněným figurantům, především Jiřímu Bravencovi, který se nám všem tak pěkně věnoval, vše komentoval a radil.

Výběr nejlepších foteček naleznete ve fotogalerii
Všechny naše fotečky z víkendu můžete shlédnout zde