Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční vycházka

26. 3. 2008
Jako malá holka jse mívala velikonoce moc ráda. Nejen že bylo volno a nemuselo se do školy, ale bavilo mě malovat kraslice a dělat velikonoční výzdobu. Postupem času jsem začala vnímat velikonoce více jako svátky jara a proto v posledních letech trávíme s Milanem toto volné pondělí většinou v přírodě. A i letos tomu nebylo jinak.
Při ranním pohledu z okna sice velikonoční počasí nevypadalo nijak zvlášť lákavě, ale nedali jsme se odradit a na výlet se rozhodli vyrazit. A aby to nebylo některým členům naší rodiny líto, vzali jsme na výlet i kozu Kláru s kůzlaty. Musel na nás být úžasný pohled – tři psy, tři kozy a štrádovali jsme si to do polí – no vskutku jsme budili pozornost :-)
S Klárkou jsme byli venku zhruba hodinku, aby se trošku napásla a vyvenčila. Byla z toho trošku špatná - tak daleko do rodného chlívku, a tak když jsme se blížili na okraj dědiny, začala nejistět. Nakonec se otočila a rychlým tempem valila zpet následována kůzlaty. Milan měl v tu chvíli co dělat aby ji ubrzdil. Zavedli jsme ji tedy zpět domů a vyrazili do lesů bez ní.
Všechni naši pesani byli z výletu nadšeni. Lítali jako pominutí, poštěkávali (naše uřvané máloštěkající plemeno) a vyváděli všelijaké skopičiny. Dokonce se i Tokra vykoupal – Gwyn totiž skočil za klacíkem do rybníka a malý Tokra když to uviděl, vletěl do vody taky. Udělal asi tři tempa a plaval zpět. Očividně z toho byl překvapený, že nedosáhl na dno, ale zvládl to prcek na březnové čtyři stupně skvěle.
Od rybníka jsme vyrazili do kopců a na skalečky. V lesích za Únanovem se totiž skrývají neskutečné krásy. Udělali jsme několik stovek foteček psů, psů, psů, okolní krajiny a zase psů, které jsem potom několik hodin třídila a promazávala :-)

I když počasíčko nebylo zrovna vycházkové, byl to moc príma strávený den.

Výběr nejlepších foteček naleznete ve fotogalerii
Všechny fotečky z výletu můžete shlédnout zde