Jdi na obsah Jdi na menu
 


CATTLE DOG CUP 2011

 

acd-2011_znak.jpg

 

Milí přátelé, chovatelé, majitelé a příznivci australských honáckých psů,

ani ne půl roku po našem prvním coursingovém speciálu, jsme se vrhly na přípravu dalšího psího běhu za střapečkem. Dříve, než Vás seznámím s dalšími podrobnostmi a s chystanými změnami, mi dovolte, abych Vám prostřednictvím pár řádků shrnula, jak jsme přišly na nápad uspořádat speciál.

Když jsme si pořizovaly prvního australáčka, ani jedna jsme netušily, jak moc propadneme kouzlu tohoto báječného plemene. A tak od této chvíle hledáme možnost setkání s dalšími lidmi, kteří lásce k těmto chlupatým honákům propadli zrovna tak, jako my dvě.
Těch možností na setkání nebylo moc. Měly jsme na výběr ze dvou variant. Jednou z nich byla účast na setkání leopardů, kam jsou australáci pravidelně zváni. Tou druhou potom byla účast na Mistrovstvích ČR v agility. I když tyto akce byly dozajista příjemným zpestřením, nebylo to přesně to, co jsme hledaly. Když nám tedy nabídla předsedkyně MSC uspořádání coursingu pouze pro naše plemeno, neváhaly jsme s využitím nabídky ani minutu. Psů s coursingovou licencí bylo a stále je u nás velmi málo, a tak jsme chtěly tento psí sport přiblížit i dalším psím nadšencům a případným zájemcům.

Stálo nás hodně úsilí a času zorganizovat první ročník, ale i přes drobné problémy hlavně s neodhlášenými či neomluvenými majiteli se tato práce vyplatila.
První ročník byl trošku hektický, vzhledem k tomu, že ve stejný den probíhal ještě závod leopardů, kteří s námi v areálu bydleli. Ani jedné z nás tyto zmatky v organizaci nevyhovovaly, a tak jsme i podle ohlasů přihlášených usoudily, že by si australáci zasloužili svůj vlastní víkend, který by byl zaměřený nejen na běh za střapečkem, ale i na rady, soutěže, socializaci našich psích kamarádů, navazování nových kontaktů a přátelství.

Že se pustíme do přípravy dalšího ročníku, jsme rozhodly již v červnu. Jak už je výše zmíněno, budou nás čekat nějaké drobné změny.
Jednou z prvních a nejvíce viditelných změn je název. Ten jsme upravily tak, aby co nejvíce odpovídal naší představě o budoucím setkání. Nejvýznamnější změnou je prodloužení akce ze soboty na celý víkend.
Asi největší obnovou prošel program. Je přichystáno několik soutěží jednotlivců, skupin a jako horkou novinku se pokusíme domluvit pasení krav. Samozřejmě to nejdůležitější, čímž je samotný coursing, z našeho programu nevypadne. Ti nejlepší budou opět oceněni nějakou tou drobností.

Místo a datum ještě není plně doladěno, ale předpokládáme, že se s Vámi sejdeme v Podmitrově a to v květnu 2011. Předpokládaný termín 27.-29.5.2011. Momentálně bychom od Vás potřebovaly zpětnou informaci o tom, jestli by byl zájem o uspořádání dalšího ročníku a hlavně, kolik z vás by se předběžně přihlásilo. Všem, kteří by zájem projevili, bychom do konce letošního roku poslaly kompletní informace a rovněž bychom je požádaly o stvrzení své účasti podpisem na přihlášce a jejím následném odeslání buď elektronickou cestou nebo poštou. Souběžně budou informace volně přístupné na našich webových stránkách a jejich zájem o rozšíření našich řad bude vítán.

Po předchozích zkušenostech bychom Vás chtěly upozornit, že platba za ubytování, stravu a akce bude hrazena předem tak, aby nedošlo k situacím, kdy se někdo přihlásí, zablokuje místo a pak bez omluvy a zaplacení storno poplatků nepřijede.
Rádi bychom Vás rovněž upozornily, že platby budou nevratné, ale bude možnost za sebe poslat nějakého náhradníka. Je nám jasné, že zrovna tahle změna není z těch příjemných, ale bohužel vzhledem k nezodpovědnému chování některých původně přihlášených a posléze neodhlášených majitelů psů, je toto opatření nutností.

Věříme, že se u Vás naše úsilí setká s úspěchem a přihlásí se co nejvíce australáčků. Vždyť, co je krásnějšího než setkání lidí, kteří si mají vždy co říct a o čem se bavit.

Jana Orišová (www.denbrua.estranky.cz) ve spolupráci se Soňou Plocrovou (www.modrychlup.estranky.cz) a Helenou Vančatovou (www.diaz.estranky.cz)